Replik til Torben Hedelund

Replik til Torben Hedelund

Af Peter Nørris Dalsgaard, formand konservative i Halsnæs.

Replik til Torben Hedelund (A) fra de konservative i Halsnæs.

I slutningen af januar 2022 offentliggør Halsnæs Kommune, at et nyt forslag til ny lokalplan for Lynæs havn er på vej og skal sendes i høring og er på dagsorden til byrådsmødet den 27.1.2022.

Vi havde intet forhåndskendskab til den lokalplan, men hilser det jo velkommen, idet vi også i valgkampen til KV21 havde efterlyst opdaterede lokalplaner.

Vi er for mere borgerinddragelse og som ordet siger- vi skal inddrage borgerne mere, så politikerne får flere input at arbejde med inden et endeligt udkast, sendes i høring.

Det må vi så se, om vi kan bringe mere i spil i fremtiden end vi kunne nå her med udspillet om ny lokalplan for Lynæs havn.

Derfor foreslår vi også nu, at Halsnæs kommune undersøger om det her systemhttps://dk.citizenlab.co/ som er en værktøjskasse til borgerinddragelse for kommuner i Danmark, om det kan bruges i vores kommune.

Vi kan jo ganske uforpligtende og gratis få det demonstrereret på Rådhuset og hvis det virker brugbart for os, er det jo en let sag at få et tilbud på det.

Det er en digital platform til borgerinddragelse i kommunerne. Og på den måde kan vi nå ud til flere borgere, arbejde mere effektivt med borgernes ideer og træf beslutninger baseret på faktiske data og det hele kan klares ved få klik fra borgerne, som så har givet deres input med.

Det er digital borgerinddragelse anno 2022 og bruges allerede i flere kommuner i Danmark herunder Hillerød, Hørsholm Odsherred, Vejle, Næstved, Varde, Holbæk, Furesø.

Så Torben og Thue og hvem der ellers går rigtig meget ind for borgerinddragelse i byrådet – nu er der et konkret forslag om et effektivt redskab til området- så lad os da få set på det, så byrådet kan afgøre om Halsnæs skal være den næste kommune i rækken af danske kommuner samt byer i Europa som bruger det system til at involvere sine borgere og skabe borgerinddragelse helt hjem i folks stuer, til gavn og glæde for udviklingen der hvor vi bor.

 

Dette indlæg kan også læses på sn.dk

Del