Kims Klumme februar

Kims Klumme februar

Kære Konservative vælgere, så er jeg kommet igennem den første måned i det nye byråd.

Jeg har nu deltaget i mit første udvalgsmøde i beskæftigelse og erhverv, hvor jeg har den fornøjelse at sidde i udvalget med 5 Socialdemokrater og en Venstre kvinde. Den eneste der har siddet i udvalget før er formanden Annette Westh. Et udvalg som jeg har glædet mig meget til at være en del af, den generelle beskæftigelses situation er jo særdeles god i og med at der nu ikke er den store ledighed hvilket man kun kan glæde sig over, og mon ikke at udvalget på længere sigt kommer til at arbejde meget med fastholdelse af medarbejdere.

Udvalget har udpeget Anette Westh og undertegnede til erhvervspanelet hvilket jeg er meget taknemmelig for at være en del af. Et udvalg som jeg tror bliver rigtigt driftigt og bestemt nogle gode rare byråds kollegaer.

Endvidere har jeg også deltaget i mit første møde i udvalget skole og uddannelse. I udvalget her, sidder der en række erfarne politikere, formanden for udvalget er Helge Friis, som er en erfaren herre i dette udvalg.

I udvalget kommer vi i perioden nok til at arbejde med hvordan får vi skabt en folkeskole i kommunen som kan blive valgt af mere end de 70 % af vores folkeskoleelever i dag. Endvidere kommer vi nok til at skulle diskutere om hvilke elever folkeskolen skal inkludere og om der er elever som vi ikke kan inkludere.Et meget spændende udvalg og et udvalg hvor jeg tror vi nok skal få en livlig debat.

Det første byrådsmøde havde vi den 27 januar, hvilket var en stor oplevelse for et nyvalgt medlem. Jeg har erhvervet mig en god plads imellem Helge Friis (A) og Michael Thomsen(V). Bestemt nogle dygtige folk at sidde ved siden af og meget flinke til at hjælpe, nu skal jeg blot huske at skjule mine guldkorn så de ikke snupper dem-).

På dagsorden var der bla. nedsættelse af tryghedsudvalget hvor jeg er blevet indsat som formand hvilket jeg er dybt taknemmelig for at være udpeget til.  

Udvalget skal arbejde på at gøre det mere sikkert for vores borgere at færdes i nærmiljøet, jeg mener at det må være noget at det vigtigste vi som politikere skan tilbyde vores borgere.

Jeg har allerede i samarbejde med administrationen påbegyndt arbejdet med at få sat dagsorden og indkaldt de parter der skal deltage i udvalget, det bliver meget spændende.

Af øvrige spændende dagsorden punkter på byrådsmødet var forslag til ny lokalplan for Lynæs havn, et lokalplansprojekt som bestemt trænger til fornyelse efter 29 år. Helt personligt mener jeg at det er under al kritik at vi skal navigere efter så gamle lokalplaner, alting forandre sig hurtigt nu om dage og det må vi som politikere ikke stoppe, så derfor er vi nød til at gennemse de lokalplaner vi har i kommunen med mere jævne mellemrum.

Selve lokalplan forslaget giver muligheder for at Lynæs havn kan rumme en række spændende projekter med alt fra overnatninger i hytter til en vikinge skibshal hvad der så bliver til realiteter, vil kun tiden vise.

Det eneste man i denne forbindelse kan begræde, er at borgerinddragelsen i forbindelse med projektet først kommer efterfølgende, og som stor fortaler for dette vil jeg helt klart gøre opmærksom på dette når kommunen har projekter som kunne tænkes at få borgenes bevågenhed.

Det var alt for min første klumme, jeg vil arbejde videre og husk at hvis du har ting som du mener kunne være interessante for dig eller for mig så kontakt mig endelig.

Mvh.

Kim

Del